Barion Pixel

Onkológiai masszázs online tanfolyam

49990 Ft

Ha már masszőr vagy, és te is szeretnél segíteni a rákkal küzdőknek, ha te is fontosnak érzed, hogy Magyarország is csatlakozzon ehhez a mozgalomhoz, akkor neked szól ez az online képzés.  A tanfolyam kapcsán választ kapsz arra, milyen esetekben, milyen szabályok betartásával, hogyan tudsz részt venni vendéged életében a gyógyulásért zajló küzdelme kapcsán.

Cikkszám: 02 Kategória:

Leírás

 

Magyarország első onkológiai masszázs tanfolyama

Ez a képzés azon már végzett masszőröknek szól, akik szeretnék elsajátítani azt a tudást, amivel segíthetnek a rákos betegeknek a hosszú és megterhelő felépülésért zajló küzdelmükben. Ez a fajta terápiás módszer nyugaton már hosszú évek óta sikeresen alkalmazott kiegészítése az onkológiai terápiának. Számos beteg és kutatás támasztja alá, mekkora szükség van rá, hogy ledőljön az a tévhit, hogy a rákos betegek masszírozása teljes mértékben kontraindikált, tehát tilos.

Habár tényleg vannak olyan esetek, amikor tilos a masszázs, rengeteg esetben pont, hogy ajánlott. Természetesen ez egy nagyon szigorú és következetes szabályrendszeren alapszik, hogy milyen esetben, pontosan mit, hol és hogyan végzünk onkológiai masszázs során. Ez a tanfolyam a betegség megértése mellett ezekre a kérdésekre ad választ.

Fontos infó: Ez egy tudásbővítés. A tanfolyam egyedül a gyakorlati tudást adja át videó formájában. Az összes többi tananyag rész írott formában kerül átadásra. Ennek oka, hogy kutatások alapján a gyakorlati résznél a vizuális látvány segíti a jobb elsajátítást, míg a háttértudáshoz az írott anyag az eredményesebb formátum.

A tanfolyam készítéséről rövid interjút olvashatsz a Fabulo blogján: fabulo.hu/blog/onkologiai-masszazs-tanfolyam-eloszor-magyarorszagon

Illetve ha hosszabban is érdekel, Kémeri Ádammal beszélgettem erről stúdiómban, ez hallgatható podcast formában elérhető itt: Masszőr podcast – 1. epizód- Onkológiai masszázs

A Masszőr podcast 2. epizódjának első részének elején pedig a leggyakoribb kérdéseket is megválaszolom, melyek felmerültek az onkológiai masszázs tanfolyamommal kapcsolatbann:

Ha cikk, az itteni leírás, és a podcast után is maradna megválaszolatlan kérdésed a képzéssel kapcsolatban, ajánlom ezen oldal GYIK részét, illetve nyugodtan írd meg kérdésed az info kukac masszorkezikonyv pont hu címre.

A tanfolyamot webáruházakhoz hasonló, szokásos módon tudod megvásárolni. Vásárlásnál regisztrálnod kell oldalamra, majd ezzel a regisztrációval tudsz bejelentkezni tanulói fiókodba, ahol elvégezheted a tanfolyamot – erre egy teljes éved lesz a vásárlás után. Ha bármilyen kérdésed lenne, keress bátran az infó fül alatt található elérhetőségemen!

A tanfolyamot feleségem, Sziklai Noémi, továbbá a dr. Szőnyi Márta és dr. Martin Tamás klinikai onkológus szakorvosok (Panoráma Poliklinika), valamint két kolléga, Lipcsik katalin és Lengyel Tamás segítségével tudtam létrehozni. Köszönöm nekik!

 

Végül pedig következzen pár vélemény a tanfolyamról:

Dr. Szőnyi Márta és dr. Martin Tamás, a Panoráma Poliklinika két klinikai onkológus szakorvosa: “A megfelelően végzett masszázs javíthatja az onkológiai betegek életminőségét, csökkentheti egyes tünetek kialakulását, illetve súlyosságát. Ehhez azonban a legfontosabb, hogy a masszázst megfelelően képzett és a szükséges tudásanyaggal rendelkező terapeuta végezze. Az alábbi hiánypótló tudásanyag elsajátítása segítséget nyújt a már képzett masszőröknek, hogy mire figyeljenek egy daganatos betegnél, milyen esetekben tilos a masszázs, és mivel tudnak a legtöbbet segíteni pácienseiknek. Ezen szempontok figyelembevételével és betartásával fontos részeivé válhatnak az onkológiai betegek kiegészítő és támogató ellátásának.”

Lipcsik Katalin okleveles masszázs és mentálhigiénés szakember (https://katus.iwk.hu/), a tanfolyam első tesztelője: „Sziklai Csaba onkológiai masszázs tanfolyamával végre a hazai és külföldi kollégák is olyan ismeretekhez juthatnak, amire már nagy szüksége volt a szakmai közösségnek. A képzés onkológus orvosok, egészségügyi szaktanár és gyógymasszőrök értő támogatásával készült. Az oktatási program igen komplex, sokrétű. Csaba említést tesz a biológiai alapokról – a DNS jelentőségéról, a statisztikai információkba is bepillantást enged, szó van a mutációkról, megismerhetjük a daganatok és áttétek jellemzőit, a rosszindulatú daganatok kezelési módjait is, az érintés erejéről, a kényelem biztosításáról, zene szerepéről, higiénéről, lelki tényezőkről is olvashatunk, a kikérdezés és konzultáció témájában is fontos gondolatokat közöl, a megfelelő gyakorlati kivitelezést is megmutatja, még videó formájában is, az ártalmatlan és ártalmas vivőanyagokról is fontos ismereteket szerezhetünk, illóolajokkal kapcsolatosan is fontos információkat hallhatunk, nagyon jól összefoglalja az onkológiai masszázs szabályait is, nyirokrendszerrel kapcsolatosan is gazdagítja a tudásunkat, a megelőzés szerepét is ismerteti, és végül a vizsgával, azaz jól megfogalmazott tesztkérdésekkel fejezi be a képzést, ami kényelmesen kitölthető. Csaba érthetően és remekül összefoglal egy-egy témát és a hallgatók számára a legfontosabb információkat emeli ki. Az onkológiai masszázs megismerésével sokkal magabiztosabb segítséget tudunk nyújtani azoknak az embereknek is, akiket ez a terület érint. Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot, akár bármilyen szakember, akár az érintett vonalon van éppen.”

Lengyel Tamás egészségügyi szaktanár, természetgyógyász akupresszőr, gyógy- és sportmasszőr: “Nagyon alapos, szakmailag és szerkezetileg is jól felépített, hiteles forrásokkal alátámasztott tudományos munka! Csaba nagyon ügyel minden részletre, rávilágít minden speciális sajátosságra, mely az ilyen betegek kezelésénél kiemelt fontosságú. Ajánlom minden gyógymasszőrnek, kik szeretnének szakmailag továbbfejlődni! Gratulálok a szerző munkájához! Nagy köszönet érte!”

Továbbá megtörtént az első sikeres vizsga, és megkértem a kollégát, írja meg véleményét a tanfolyamról. Így első sikeres vizsgázómat, Kereskedő Lászlót idézem most: „Némi fenntartással voltam először a tanfolyammal kapcsolatban, hiszen én is a kontraindikációk között tanultam a daganatos megbetegedéseket. Sokan gondolom félreértik, lehet azt gondolják egy onkológiai masszázs típust fognak megismerni. Jól leírtad, ez inkább a képzett masszőröknek szól, ahol nem masszázs alapfogásokat tanulhatunk. A személyes tanulás híve vagyok, de ez így nagyon tetszett. Összeszedett, alapos anyag. Látszik, hogy nagyon sok munkátok van benne. Nekem megérte, minden megszerzett tudás hasznos. Ajánlani is fogom. Az az egy problémám, hogy egyelőre nem sok orvosról tudom elképzelni, hogy masszázst ajánljanak. Persze, remélem ők is változnak és elfogadottabb lesz a daganatos betegek ilyen típusú kiegészítő kezelése. Egyszóval köszi szépen, további sok sikert! :)”

Legfrissebb vélemény a tanfolyamról:
“Kedves Csaba!
Első körben szeretném megköszönni a lehetőséget,hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon!
Gyógymasszőrként nagyon sokféle emberrel találkozok s egyre több daganatos megbetegedés van,akár a saját családomban is.
Nagyon fontos,hogy a rákkal küzdő beteg embereknek a masszázst, megfelelő szakmai tudással rendelkező masszőr vagy terapeuta végezze.
Így a szakmai tudással sokkal magabiztosabban tudunk segítséget nyújtani ezeknek az embereknek.
Nagyon örültem amikor erre a tanfolyamra rá találtam,hogy végre Magyarországra is ide ért ez a gyógymód s minél több embernek tudunk segíteni a Testi,Lelki gyógyulásában.
Összességében a tananyag részek nagyon jól,részletesen egymásra vannak felépítve s mélyre hatóan s érthetően leírva,s össze szedve.
Betekintést s tudást kaptunk akár a DNS felépítéséről, a Sugárterápia vagy a Kemoterápiai kezelésekről,milyen olajjal dolgozhatunk s nem utolsó sorban FONTOS SZABÁLYOK betartásáról
ami az Onkológiai masszázshoz tartozik.
Látszik,hogy rengeteg idő, energia s munka lett bele fektetve. Minden kollégának ajánlani tudom ezt a tanfolyamot.
Viszont tényleg csak azoknak ajánlanám első sorban akik hivatásuknak tekintik a masszázst,mert lelkileg minket is megérint a beteg állapota …
További sok sikert kívánok s csak Gratulálni tudok ehhez a tanfolyamhoz!!!
Üdv.: Mezei Judit”

Tovább a tetejére