Masszőr kézikönyv

utolsó oldallaptanácsoktippekjavaslatokajánlásokútmutatókjavallatokajánlatok

Kedves Olvasóm!

Üdvözöllek a Masszőr kézikönyv kiegészítő lapján! Én Sziklai Csaba vagyok, a szerző. Ha véletlenül még nem olvastad volna, a könyv egy a masszőr karrierhez szóló kisokos. Bővebb információért kattints “A könyvrőlfejezethez. Ha szeretnéd megvásárolni, menj a “Vásárlás és egyéb információk” fülhöz! Ha pedig már boldog tulajdonosa vagy kézikönyvnek, akkor folytasd az olvasást az “Ajánlások” fejezetben.

Üdvözlettel:
Sziklai Csaba

Érdekel, hogyan válhatsz sikeres masszőrré? Mik azok, amikre mindenképpen érdemes odafigyelni egy vállalkozás során? Kíváncsi vagy azon apróságokra, amelyekkel kitűnhetsz a tömegből? Ha igen, jó helyen jársz. Akár teljesen kezdő vagy, akár vén motoros, ez a könyv neked szól. Készülj fel, itt masszázs fogásokat, masszázs elméletet vagy anatómiát nem fogsz találni, viszont rengeteg olyan kérdésre megkapod a választ, amiről nem is tudtad, hogy keresed. Egy hiánypótló alkotás, melynek minden masszőr polcán ott a helye.

Két kedves próbaolvasóm ajánlója:

“Rendkívül aprólékos, egyszerűen minden részletre kitérő könyv azoknak, akik épp masszőrpályájuk elején járnak és nem tudják, hogyan vágjanak bele, továbbá minden gyakorló terapeutának ajánlom, hiszen egészen biztos, hogy minden praxison van még bőven mit csiszolni, amit végül a páciens életminősége köszön meg.”
– Quastné Rigó Katalin – Molekuláris biológus, mozgásterapeuta

“Ha szeretnél a masszázs igazi művésze lenni, ismerd meg, merülj el benne, csináld szívből, s valódi művész leszel! Pont olyan, mint amilyen ennek a remek szakkönyvnek a szerzője.
Egy olyan alkotást tart a kezében az olvasó, melyet bátran ajánlok minden masszőr kollégának, kezdőknek, haladóknak egyaránt. Feltárja és megválaszolja mindazon kérdéseket, melyek jelen vannak mindennapjainkban, s alapját képzik eme csodálatos hivatásnak.
Vendégfogadás, kommunikáció, fektetés, takarás, …sorolhatnánk. Ugye milyen egyszerűnek tűnnek ezek a mindennapi rituálék, sokszor már automatikusak is. De valóban mindig odafigyelünk ezekre a fontos, s a bizalom kiépülését jelentősen segítő tevékenységekre? Olvasd el a könyvet, s mindenre megkapod a választ!
jól strukturált, gyakorlatcentrikus tankönyv csupa olyan gyakorlati ismeretet tartalmaz, melyet minden fizioterápiával és mozgásterápiával foglalkozó szakembernek ismerni kell. A sikeres produktum egyben hiánypótló is, hiszen a téma ezen aspektusából eddig még nem került elemzésre. A tananyagtartalom jól szerkesztett, könnyen érthető, nagyon jó tanulási és olvasási anyag is egyben.
A szerző munkásságában mindvégig érződik a hivatás iránti elkötelezettség, a szakértelem és a másik emberrel szembeni tisztelet.
Munkája elismerést és köszönetet érdemel, mindazokért az élményekért, tudásért, melyekre az olvasó a könyv olvasása és tanulása közben szert tehet.
Jómagam is köszönöm, hogy elolvashattam, s véleményezhettem ezt a művet.”
– Lengyel Tamás – Egészségügyi szaktanár, természetgyógyász akupresszőr, gyógy- és sportmasszőr

Köszönöm

Az ajánlások előtt engedd meg, hogy pár nevet felsoroljak. Nekik köszönhetően lett olyan a kézikönyv amilyen. Ők azok, akik tudásukkal, idejükkel, energiájukkal segítették munkámat, amiért rettentő hálás vagyok:
Almásy Csilla, Aranyi Csaba, Bán Szilvia, Békési Eszter, Burjánné Selmeci Dóra, Dr. Bánvölgyi András, Dr. Várnagy Emese, Frankné Gajdácsi Ilona, Gajda Zoltán, Hegyi Kriszta, Hollódi Gergely, Igaz Ildikó, Kiss Bertold, Lengyel Tamás, Pegán Attila, Petrik László, Quastné Rigó Katalin, Radics Mónika, Szekeresné Vilmos Judit, Takács Csilla, Vajda Orsolya. Valamint a Masszőrök Közössége Magyarország, a Masszőrök Országos Szövetsége és az Országos masszőr szakmai csoport azon tagjai akik segítettek a kérdőívekkel, hozzászólásokkal.
A kiemelt köszönet pedig Szekeres O. Noémit illeti. Nélküle biztosan nem készült volna el a könyvem.

Ahogy a könyvemben is ígértem, a 140. oldal csupa olyan ajánlással lesz tele, mely a gyors elévülésre való esély miatt a könyvbe nem kerülhetett bele, viszont itt van most alkalmam átadni neked. Szóval most következzen minden olyan konkrét javaslat termékekre, szolgáltatásokra, szakemberekre, melyekkel tovább segíthetem masszőr karriereteket!

Minden alább olvasható név egy link is egyben, vagyis rájuk kattintva azonnal megnyílik az adott szakember/termék/stb. oldala. Fontos még tudnod, hogy egyes hivatkozások ajánlói linkek, vagyis ha a linkre kattintva regisztrálsz/vásárolsz, jutalmat kapok utána. Ezzel az én munkámat támogatod, plusz bizonyos ilyen linkeknél te is kapsz kedvezményt – például az általam ajánlott számlázó programnál +2 hónap ajándék előfizetést kapsz, vagy a kártyaolvasó vásárlása esetén olcsóbban kaphatod meg a készüléket.

 

Szakemberek – Almásy Csilla gyógytornász-fizioterapeuta, Csernok Miklós pénzügyi tanácsadó, Dr. Bánvölgyi András bőrgyógyász, nemigyógyász és kozmetológus, Grünvalszky Anna angoltanár, Pongor Miklós klímaszerelő, Vajda Orsolya személyi edző és gyógytornász.

 

Termékek – Masszázságy (gyakran hordozott, ritkán hordozott, fix), tatami (fix vagy gyakran hordozott), rizsolaj, kinesio tape (normál, erős, extra erős), olló a tapehez, smr henger, köpöly (szilikon, műanyag), Barefoot (mezítlábas) cipő (sima, ötujjas) – erről szóló cikkem, felmosó, zenék masszázshoz, légtisztító – olcsóbb modell és hozzá szűrő vagy komolyabb modell és hozzá szűrő, öko mosószer,  mosószer (színes textilhez, fehér textilhez), fertőtlenítő öblítő, kíméletes kézmosó szappan, kíméletes kézkrém, papírzsebkendő, pamut lepedő több színben, gumilepedő, mikroszálas törülköző, fertőtleníthető papucs (35-46), parfümök: Eden Perfumes

 

Szolgáltatások és tanfolyamok – Számlázóprogram, bankkártya leolvasó terminál, egyszerű weboldal építő (magyarul, angolul), komolyabb weboldal építő angolul, pszichológus kereső, könyvelő kereső. időpontfoglaló rendszer, Aromaterápia tanfolyam magyarul vagy angolul, ingyenes bevezetés az aromaterápiába magyarul, vagy angolul légzés- és mozgásergonómia masszőröknek, kinesio tape alaptanfolyam, FDM kurzus, köpöly kurzus.

 

Egyéb hasznos linkek – Heti agymosó Feldmár Andrással pszichológiai podcast (Youtube, Spotify), pénzügyi és életvezetési blog, tudatos vásárlók egyesülete terméktesztek, NANE – Nők és gyerekek ellenei erőszek áldozatainak és segítőinek, Meditációs applikáció angolul IOS vagy Android készülékre, Facebook csoportok – Masszőrök Közössége Magyarország, Masszőrök Országos Szövetsége, Országos masszőr szakmai csoport, Barefoot cipő márkák összegyűjtve, marketing tippek Kémeri Ádám által, mélyszöveti masszázs videó angolul (első, második), szervezet amely érdemes adományokra – amennyiben jótékonykodnál.

Plusz tipp – Amennyiben nem forintban, hanem más valutában vásárolsz (USD, EUR, GBP, stb.) abban az esetben sokat spórolhatsz egy ingyenes Curve, Revolut vagy Wise számlával, ugyanis ha egy ilyen kártyáddal fizetsz, a magyar bankoknál jóval kedvezőbb váltási aránnyal teheted ezt meg általuk. (Ha ezzel a kóddal regisztrálsz (Curve, Revolut, Wise) mindketten  kapunk ráadásként 4-5 ezer forintot ajándékba – a bármilyen összegű, első kártyás fizetésed után.)

Az ajánlások legutóbbi frissítésének időpontja: 2022. november 15.

A Masszőr kézikönyv az alábbi partnereimnél vásárolható meg jelenleg: Fabulo, Oriolus-med.
(Utóbbinál személyesen, azonnal is megvásárolható a boltban)

Paraméterek:
Cím: Masszőr kézikönyv
Szerző: Sziklai Csaba
Méret: A6 (105*148 mm)
Oldalszám: 139
Kötés: puhatáblás, ragasztott
Kiadás éve: 2021
ISBN: 978-615-01-3759-9
Karbonsemleges termék.

A weboldalam adatkezelési tájékoztatója ide kattintva tölthetőek le. A könyv magánkiadásban jelent meg. Adataim: Sziklai Csaba kisadózó e.v., Székhely: 1089. Bp. Kálvária tér 18., Telephely: 1062. Bp. Andrássy út 55. fszt. 3., A.sz.: 79758343-1-42, Ny.sz.: 50161155, email: info kukac masszorkezikonyv pont hu.

– 140 –