Masszőr kézikönyv

Egy kézikönyv arról, hogy hogyan válj sikeres, egészséges és boldog masszőrré.

„Bárcsak 5 éve olvashattam volna ezt a könyvet, mert akkor nem a saját bőrömön kellett volna megtapasztalnom az esetleges nehézségeket. Csaba a legapróbb részletességig leírja gondolatait, már már túl szájbarágósnak is tűnhet, de higgyétek el, hogy ezek összességéből fog kialakulni egy olyan pozitív összkép egy masszőrről, amiből a siker születhet. Ezektől lesz valaki nem csak szimplán jó masszőr, hanem profi masszőr! A részleteken nagyon sok múlik és ez a könyv a részletekről szól! Kiválóan összefoglalja, hogy mitől lesz valaki eredményes ebben a szakmában. Nekem, tapasztalt masszőrnek is tudott új tanácsot adni, amit be is fogok vezetni a lehető leghamarabb. Minden kezdő masszőrnek kötelező olvasmány kell, hogy legyen! Aki betartja a könyv tanácsait, annak nagy valószínűséggel a siker köveivel lesz kikövezve útja!”

Bozár Attila - Gyógymasszőr

Ha megfogadod a könyvben írt tanácsokat, garantálom hogy több új vendéged lesz, és több új vendég foglal masszázsa után újra időpontot!

Van egy rossz hírem: ha követed útmutatásom, meg kell tanulnod együtt élni azzal az érzéssel, hogy nem fáj folyamatosan valamid – hüvelykujjad, csuklód, vállad, derekad, fejed.

Van még egy rossz hírem számodra: Ha hallgatsz a könyvben leírtakra, el kell majd gondolkoznod, hogy mit csinálj a felszabadult szabadidőddel, amikor épp nem akarsz folyamatosan dolgozni. Több idő a családra? Esetleg több idő magadra?

„Rendkívül aprólékos, egyszerűen minden részletre kitérő könyv azoknak, akik épp masszőrpályájuk elején járnak és nem tudják, hogyan vágjanak bele, továbbá minden gyakorló terapeutának ajánlom, hiszen egészen biztos, hogy minden praxison van még bőven mit csiszolni, amit végül a páciens életminősége köszön meg.”

Quastné Rigó Katalin – Molekuláris biológus, mozgásterapeuta

A Masszőr kézikönyvet szándékosan rövidre, olvasmányosra, könnyen emészthetőre írtam, …

…viszont amilyen egyszerű számodra, olyan hatalmas munka áll mögötte. Egy-egy tanács akár több hónapos kutatás után született. Például az illóolajok veszélyeiről szóló fejezet miatt több aromaterapeutát és aromaterapeuta oktatót is felkerestem. A könyvet én írtam, de számtalan szakember segítette munkámat: gyógymasszőr oktató, pszichológus, bőrgyógyász, gyógytornász, és így tovább.

LAPOZZ BELE!

A Masszőr kézikönyv karbon-pozitív termék:
nyomtattatásnál kiszámoltam, körülbelül mekkora CO2 kibocsátással jár a folyamat,
és ennek (túl)kompenzálására 10 fa ültetését támogattam a MyForest segítségével.

„Öreg rókaként is nagy szeretettel fogadtam könyvedet, nagyon sok hasznos információ, tanács van benne. Hiánypótló írás. Köszönöm!”

Th. Kiséri Norbert - Élet és Masszázsterapeuta

„Kötelező olvasmány minden masszőrnek.”

Kémeri Ádám - Masszőr marketing specialista, a Növekedj online alapítója

Szia!

Én Sziklai Csaba vagyok, a Masszőr kézikönyv szerzője. 2013 óta vagyok masszőr, azóta sikeresen felépítettem karrierem, több ezer vendégemnek segítve. Több száz értékelésem átlaga az ötből 5,0.

Könyvemnek lassan már 1000 kollégám boldog tulajdonosa. 2023 februárjában behoztam Magyarországra a nyugaton már 2008 óta elismert onkológiai masszázst. Jelenlegi célom, hogy az onkológiai masszázs a gyógymasszőr képzés részét képezze, és minél több vendégemnek és kollégámnak segítsem életét.

Részletesebben itt olvashatsz rólam: bemutatkozás.

„Ha szeretnél a masszázs igazi művésze lenni, ismerd meg, merülj el benne, csináld szívből, s valódi művész leszel! Pont olyan, mint amilyen ennek a remek szakkönyvnek a szerzője. Egy olyan alkotást tart a kezében az olvasó, melyet bátran ajánlok minden masszőr kollégának, kezdőknek, haladóknak egyaránt. Feltárja és megválaszolja mindazon kérdéseket, melyek jelen vannak mindennapjainkban, s alapját képzik eme csodálatos hivatásnak.
Vendégfogadás, kommunikáció, fektetés, takarás, …sorolhatnánk. Ugye milyen egyszerűnek tűnnek ezek a mindennapi rituálék, sokszor már automatikusak is. De valóban mindig odafigyelünk ezekre a fontos, s a bizalom kiépülését jelentősen segítő tevékenységekre? Olvasd el a könyvet, s mindenre megkapod a választ!
A jól strukturált, gyakorlatcentrikus tankönyv csupa olyan gyakorlati ismeretet tartalmaz, melyet minden fizioterápiával és mozgásterápiával foglalkozó szakembernek ismerni kell. A sikeres produktum egyben hiánypótló is, hiszen a téma ezen aspektusából eddig még nem került elemzésre. A tananyagtartalom jól szerkesztett, könnyen érthető, nagyon jó tanulási és olvasási anyag is egyben. A szerző munkásságában mindvégig érződik a hivatás iránti elkötelezettség, a szakértelem és a másik emberrel szembeni tisztelet. Munkája elismerést és köszönetet érdemel, mindazokért az élményekért, tudásért, melyekre az olvasó a könyv olvasása és tanulása közben szert tehet. Jómagam is köszönöm, hogy elolvashattam, s véleményezhettem ezt a művet.”

Lengyel Tamás – Egészségügyi szaktanár, természetgyógyász akupresszőr, gyógy- és sportmasszőr